De Verliezers

Een blijspel in regie van Peter Savels

Inhoud van het stuk:

De familie Van Achter woont in de Eugène Van Oyestraat. Moeder Trees is wat labiel, vader Marcel heeft een frituur. De twee dochters zijn totaal verschillend van elkaar. Dochter Nienke is erg bezig met het spirituele en houdt van tattoos, dochter Sophie houdt van glamour en wil kost wat kost een bekende BV worden.

Het verhaal begint als de hele straat de Lotto heeft gewonnen. Iedereen? Nee, jammer genoeg niet…. Trees heeft die bepaalde week niet meegedaan en heeft lotjes gekocht om de speelpleinwerking De Warande te ondersteunen. Dit is reden genoeg voor Trees om in een verregaande depressie te zakken.

De buren Odette en Marc (6,3 miljoen euro gewonnen) en Vera (1 miljoen euro), komen regelmatig op bezoek maar dat maakt het er niet bepaald vrolijker op. Dan heeft Roos (presentatrice tv-show) het idee om een realitysoap over het gezin Van Achter te maken. Onder het motto ‘Hoe is het om in een straat te leven met alleen maar winnaars’, is het programma ‘De Verliezers’ een feit. Samen met cameraman Pol neemt ze haar intrek in het gezin Van Achter.

De camera is getuige van de introductie van de ‘seniorenfrituur’, een gat in de markt van de vette hap, een idee van Marcel.

Verder registreert de camera de pogingen van Sophie om een rolletje bij een soap te bemachtigen.

Ook oma Bolle en Bea spelen hun rol voor de camera. Bea als geldbeluste advocate en oma Bolle als afneemster van de bejaardenfrituur. De rijke buren etaleren hun rijkdom. Trees verdwijnt in de depressie, Nienke probeert de camera te ontlopen en langzamerhand wordt duidelijk dat geld hebben ook zijn nadelen heeft.

Als dan ook nog het frituur flopt, lijkt het geluk voorgoed verdwenen bij het gezin Van Achter. Tot dat Trees toch wat wint…..

Het einde is een begin van een idyllisch avontuur, met nachtmerries en knuffelbomen, met viandellen en ballen gehakt, met een knipoog naar onze maatschappij waar geld niet steeds gelukkig maakt.

Speeldata:

zaterdag 26 januari 2019
woensdag 30 januari 2019
vrijdag 1 februari 2019
zaterdag 2 februari 2019


De nieuwe productie van toneelkring "De Vondeling" pakt opnieuw uit met een schitterende komedie.
Een komedie op het mes van de snee.
Met tal van acteurs en dit keer met een groep enthousiaste figuranten.

 

Bestel nu je tickets online en betaal via overschrijving

CC De Brouckere, Torhout
Zaterdag 26 januari 2019 - 20:00 Tickets bestellen
Woensdag 30 januari 2019 - 20:00 Tickets bestellen
Vrijdag 1 februari 2019 - 20:00 Tickets bestellen
Zaterdag 2 februari 2019 - 20:00 Tickets bestellen
   © RPQ solutions 2020