Productie 2017: Roddel


In januari 2017 stond toneelkring De Vondeling op de planken met de komische voorstelling "Roddel"... Er werden voor deze voorstelling 1300 tickets verkocht. Met bijna vier uitverkochte voorstellingen konden we hier spreken van een kaskraker.


Het toneelstuk:
Met 'Roddel' schieten we de hoogte in. Naar een modaal, acht verdiepingen tellend appartementsgebouw aan de rand van de stad Torhout, maar ook aan de rand van de maatschappij . Het driekoppige (uiteraard vrouwelijke) bewonerscollectief laat zich dagelijks in met de nodige roddels, afgewerkt met koekjes, koffie en nu en dan een sigaar. Niets ontsnapt aan hun scherpe blikken, ze gaan geen confrontatie uit de weg, de vuile was wordt buiten gehangen, iedereen gaat over de tong. Ze worden hierbij aangemoedigd door een - in zijn verbeelding - hardwerkende en alles beherende huisbewaarder. Ook de markante en lugubere meneer en mevrouw X zijn een doorn in het oog.

Cast: Jos Bruynooghe, Lize Demets, Jean-Michel Derous, Eline Fiems, Tine Hansebout, Evelyne Lagrou, Glenn Neyens, Peter Savels en Martine Werbrouck (Regie: John Schouppe)


In de pers:


Bron: Krant van West-Vlaanderen